2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha yüce evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Yangın baplarının ve daha biryoğun yangın ekipmanın kesinlikle kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın kesinlikle esenlandığını öğrenmek kabil esas durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme kabilinden dayanıklı malzemelerden mimarilmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda emniyetliği yağdırmak karınin mukteza mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlamlar. Kapalı tasavvur başkaca elementlere karşı koruma görevlisi sağlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdiveni kapkaloriın ne açıldığını öğrenmek yangın anında bile kolaydır fakat elan öncesinde yangın ile müntesip tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını tayin etmek gerekir.

Montaj: Yangın bapsı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı sıkıcaya kapanmaktadır.

Binalarda mukannen standartlarda durum alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan faziletli mukavemet ve korozyona peklik esenlar ve bu nedenle yangın kapısı prodüksiyonında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir evgin kondisyon çabucak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini sağlar. üste çatı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine gerelti olur.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) temel amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide yapılmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki duman, yangın, doğal gaz vs. gibi Yangın Çıkış Kapısı durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların özge katlara geçişini kösteklemek yahut mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Door and Store olarak; yangın bapsı, yangın çıkış bapsı, yangın merdiveni bapsı, panik barlı yangın kapısı, ivedili çıkış bapsı modellerini sarı, yeşil ve kırmızı renkler başta olgunlaşmak üzere mergup renkte üretmekteyiz. Yangın kapıları oranlı fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Panik barlı olanlar en çok kullanılan ve amaca tatminkâr olarak üretilen modellerimizdir. Yangın anında telaşa baplarak kapı menfez döneminı kısaltmak ve insanoğluın kolaylık tahliye olmalarını sağlar.

Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak kontrol şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Report this wiki page